• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Avoinna: ma, ke-pe 12-17, la 10-14
ALE 1kpl jäljellä

Belgialainen Kauluspaita Käytetty

Belgialainen Kauluspaita Käytetty, Belgian kuninkaallisen armeijan kenttäkauluspaita, tummanvihreä, erinomaisessa kunnossa käytetyksi, jämäkkää puuvillaa

Edullinen armeijakauluspaita! Vain koko S jäljellä

14,99 € 8,00 €

Tyhjennä valinta

Belgialainen Kauluspaita Käytetty, Belgian kuninkaallisen armeijan kenttäkauluspaita, tummanvihreä, erinomaisessa kunnossa käytetyksi, jämäkkää puuvillaa

Belgialainen Kauluspaita Käytetty

Todella mukava ja kesäinen kenttäpaita! Jos et tykkää sanasta kesäinen, niin korvaa termi sanalla jämäkkä ja/tai belgialainen. Tämä kauluspaita on ehtaa belgialaista armeijasorttia ja laatu on jo vähän vanhempienkin inttistandardien mukaisesti todella hyvällä tasolla. Näitä voi toki tällä hinnalla käyttää vaikka vain yksillä festareilla tai muissa riennoissa ja sitten heittää roskiin, mutta sääliksi kävisi hyvää paitaa. Pitäkää näistä huolta ja nämä paidat kestävät kyllä meidän kokemuksemme mukaan varsin pitkään!

Materiaali

35% polyesteri- /65% puuvillakangasta.

Muuta

Löytyy paikat olkapoleteille ja kaksi tilavaa napitettavaa rintataskua. Etumus napitetaan ylös asti metallisilla ja laadukkailla neppareilla.
Sen kummempia yksityiskohtia ei paidoissa ole, vaikkakin käytetyistä paidoista on kyse. Joissain kappaleissa voi olla Belgian lippuja tai muita pieni merkkejä. Mikäli haluat juuri tietynlaisia paitoja kulumiltaan tai muuten yksityiskohdiltaan, tule myymälään. Jokainen myymämme belgialainen kenttäpaita on nyt sitä parasta käytettyä ylijäämäluokkaa.

 

Belgian armeijan historia

Vuosina 1830-1831 irtautuessaan Alankomaista Belgian odotettiin luovan puolueettoman puskurivyöhykkeen. Takaajina olleet Ranska, Yhdistynyt kuningaskunta ja Preussi mahdollistaisivat vain puolisotilaallisten joukkojen valvoman vyöhykkeen olemassaolon. Nopeasti kuitenkin todettiin vakinaisten joukkojen tarve. Asevelvollisuuteen perustuva joukkojen perusta luotiin, mutta vain noin neljännes ikäluokasta kutsuttiin palvelukseen.

1. maailmansota

Hieman ennen ensimmäisen maailmansodan puhkeamista Belgian asevoimiin kuului 19 jalkaväki-, 10 ratsuväki- ja 8 tykistörykmenttiä. Tukeviin joukkoihin kuului lisäksi pioneereja, linnoitusjoukkoja, rautatie sekä vartioyksiköitä. Kenttäarmeijan muodostaneet seitsemän divisioonaa liikkuvana osana ja 65000 miestä oli sijoitettu linnoituksiin Antwerpenin, Liegen ja Namurin ympäristöön. Linnoitusten rakennustyöt oli aloitettu jo 1859 ja niitä oli tehty useassa vaiheessa, mutta osa oli edelleen kesken vuonna 1914.

2. maailmansota

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Belgia allekirjoitti Yhdistyneen kuningaskunnan ja Ranskan kanssa puolustussopimuksen, jonka perusteella maa ylläpiti kahdentoista divisioonan asevelvollisuusarmeijaa aina vuoteen 1923 saakka. Vuoteen 1926 mennessä armeija oli supistunut kahteen aktiivipalveluksessa olevaan ja kahteen reservidivisioonaan. Puolueettomuus oli puolustuspolitiikan ydin ja maa vaati takuut Saksan hyökkäyksen varalta Britannialta ja Ranskalta.

Ylläolevan historiapläjäyksen tarjosi Wikipedia

 

– Belgian armeijan kenttäkauluspaita
– Vihreä puuvillakenttäpaita
– Olkapolettipaikat ja rintataskut
– Napitettava malli
– Tämä paita on taattua inttilaatua, kestää kesät talvet ja on muuten halpa!

Saatat myös pitää...