• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Myymälä avoinna: ma - pe klo 12 - 17, lauantai klo 11 - 14
  • Tilaa uutiskirje
ALE 1kpl jäljellä

Hollantilainen Laivastounivormun Takki

Hollantilainen Laivastounivormun Takki, pitkä univormun takki, upseeriston, metalliset koristeet ja arvomerkit, Hollannin laivaston ylijäämää, vain koko 47 jäljellä!

Ainutlaatuinen ja hyväkuntoinen sotilastakki!

229,00 € 120,00 €

Hollantilainen Laivastounivormun Takki, pitkä univormun takki, upseeriston, metalliset koristeet ja arvomerkit, Hollannin laivaston ylijäämää, koko 47

Hollantilainen Laivastounivormun Takki

Agentin varastojen uumenista löyty välillä tälläisiä varsinaisia keräilyharvinaisuuksia ja sotilashistorian helmiä. Tällä kertaa kyseessä on Hollannin kuninkaallisen laivaston upseerin palvelustakki vm. 1975.  juhlapuvun takki, jonka tyylisiä erilaisia palvelustakkien versioita nähdään elävissä kuvissa sun muissa viihdemuodoissa jatkuvasti. Pitkä vyötärön ylittävä takkimalli on sotilaallinen, ajattoman tyylikäs ja ryhdikäs, kun se oikea koko sattuu kohdalle. Hartiat, rakenne ja yleinen fiilis ovat toki miehekkään jykevät, arvomerkkien ja muiden koristeiden antaessa sen viimeisen silauksen.

Materiaali

75% puuvillaa ja 25% polyesteriä. Sotilasvärmeiden sekaan on yleensä heitetty noita keinokuituja keston parantamiseksi ja kyllähän se on todettava, että tämäkin takki on milteipä uudenveroinen juuri tämän vuoksi.

Muuta

Todella ainutlaatuinen takki, jota et löydä myynnistä ihan joka päivä! Istuvuudeltaan miehekäs takki on puvunkooltaan 47, joten se istuu timmisti kuviemme mallin 178cm/75kg päälle. Taskuja on neljä edessä – läpälliset rintataskut sekä läpälliset etutaskut – ja kaksi perinteistä povitaskua sisäpuolella. Takki on kauttaaltaan juhlavan sotilaallisesti koristeltu: olkapäillä on nähtävästi yliluutnantin arvomerkit ja kauluksessa Hollannin laivaston symbolit. Lisäksi takissa on yksirivinen metallinapitus ja napit ovat itsessään laivastollisen juhlavat. Katso lisätietoa kuvista!

Hollannin laivasto

Alankomaiden laivastolla on erittäin pitkä historia. Se on käynyt sotaa muita Euroopan laivastoja vastaan 16. vuosisadalta alkaen eli Espanjan vallasta itsenäistymisestä alkaen ja sitten kauppareittien ja siirtomaiden herruudesta monissa maailmankolkissa. Näistä merkittävimpiä ovat neljä Englannin ja Hollannin välistä sotaa.

1900-luvun alku

Alankomaat oli puolueeton ensimmäisessä maailmansodassa, mutta se kärsi merkittäviä taloudellisia haittoja sodankäynnistä rajojensa tuntumassa sekä kauppamerenkulun tappioina. Sodan päätyttyä maan asevoimat kärsi rahoituksen pienuudesta sodanvastaisuuden kukoistaessa Euroopassa.

1920-luvulla laivasto muodostui pääosin vanhentuneista aluksista, mutta poikkeuksena olivat kaksi modernia 1921 vesille laskettua Java-luokan risteilijää (Hr. Ms. Sumatra ja Hr. Ms. Java) sekä suppeahko sukellusveneohjelma. Laivastokomitea ehdotti 1920 neljän risteilijän, 24 hävittäjän ja 32 sukellusveneen hankkimista ja sijoittamista Alankomaiden Itä-Intiaan, mikä oli kuitenkin rahoituksellisesti kaukana mahdollisuuksista. Vuoden 1923 supistettuohjelma käsitti kahdentoista hävittäjän ja kuudentoista sukellusveneen hankinnan, mutta sekin tyrmättiin parlamentissa. Myöhemmin tehtiin tilaus kahdeksasta Admiralen-luokan hävittäjästä, joiden valmistaminen aloitettiin 1925 kaksi vuosittain.

Toinen maailmansota

Alankomaiden laivaston pääosa oli suunniteltu puolustamaan Alankomaiden Itä-Intiaa. Laivastopolitiikan mukaan laivastolla oli rajallinen määrä korkealaatuista kalustoa, jonka avulla se kykenisi puolustautumaan hyökkääjää vastaan, kunnes se saisi apua Yhdysvalloilta ja Yhdistyneeltä kuningaskunnalta.

Emämaassa olevat laivastovoimat olivat rajoittuneet miinanraivaajiin, moottoritorpedoveneisiin ja tykkiveneisiin. Saksan hyökättyä 10. toukokuuta 1940 Alankomaihin, kotimaassa olleet laivaston alukset pakenivat Englannin satamiin. Paenneita olivat muun muassa kaksi risteilijää, hävittäjä, yhdeksän sukellusvenettä, kaksi tykkivenettä, sluuppi ja kuusi moottoritorpedovenettä. Laivaston esikunta sijoitettiin Lontooseen ja pienemmät osastot Sri Lankaan ja Australiaan.

NATO jäsenyys

NATOn perustamisen jälkeen Alankomaiden asevoimien painopiste siirtyi maa- ja ilmavoimiin ja vasta Korean sodan (1950-1953) alettua laivaston merkitys kasvoi. Hallitus päätti muodostaa kahden laivueen laivaston, johon kuului lentotukialus Hr. Ms. Karel Doormanin lisäksi kaksi De Zeven Provinciën -luokan risteilijää, 4 Holland-luokan ja 8 Friesland-luokan hävittäjää, kahdeksan sukellusvenettä, 6 Van Speijk -luokan fregattia sekä suuri joukko miinanraivaajia.

Naton jäsenmaana Alankomaiden puolustuspolitiikka muotoutui läheisessä yhteistoiminnassa muiden jäsenmaiden kanssa. Varsovan liiton perustaminen 1955 kiihdytti liittoutumien välistä asevarustelua. Vuodesta 1965 lähtien Alankomaiden laivasto on ollut osa NATOn pysyvää laivasto-osastoa Atlantilla.

– Lähde: Wikipedia

– Alkuperäinen sotilastakki
– Hollantilainen Laivastounivormun Takki
– Kuntonsa puolesta seremonia/juhlakäyttöön
– Tummansininen
– Metalliset koristeet ja arvomerkit
– Kersantin arvomerkit
– Vyötärön ylittävä pituus
– Metallinapit
– Puuvillasekoitekangasta

Saatat myös pitää...