• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
 • Puhelin: 010-6173701
 • Myymälä avoinna: ma - pe klo 12 - 17, lauantai klo 11 - 14
 • Tilaa uutiskirje
ALE Varasto loppu

Karesuando Northern Light Damascus Puukko Ruskea

Karesuando Northern Light Damascus Puukko Ruskea, kaunis ja varmatoiminen puukko tummalla visakoivukahvalla, erikoislaatuinen damascus-terä, pohjoismaisista raaka-aineista valmistettu, musta lehmännahkatuppi, hieno lahjapakkaus, valmistaja Karesuando – Ruotsi

Tyylikäs erikoistaottu työkalu eräkäyttöön tai lahja ihmiselle jolla on jo kaikkea! Harvinainen erikoismalli!

745,00 € 475,00 €

Karesuando Northern Light Damascus Puukko Ruskea, kaunis ja varmatoiminen puukko tummalla visakoivukahvalla, erikoislaatuinen damascus-terä, pohjoismaisista raaka-aineista valmistettu, musta lehmännahkatuppi, hieno lahjapakkaus, valmistaja Karesuando – Ruotsi

Karesuando Northern Light Damascus Puukko Ruskea

Kunnon terähän on lähtökohtaisesti oltava mukana, mitä tulee eräilyyn. Kunnon terällinen työkalu myös kuuluu paimentokansojen DNA:han ja vielä jokin aika sitten vuoleminen, pilkkominen ja kaikenlainen nikkarointi siirtyivät isältä pojalle suomalaistenkin keskuudessa. Suomalaisen silmiin puukossa on sitä jotain joka juontaa mielen metsään, polulle, käsin tehtävään työhön. Northern Light on Karesuandon teräpajan erikoislaatuisen damascus-tyylisuunnan mukaan taottu ja ainutlaatuisella teräkuvioinnilla tehty puukko. Terä soveltuu erinomaisesta erähommiin, pilkkomiseen, vuolemiseen ja metsästäjän työkaluksi. Damascus-tyylin teräksen taonnan salat ovat muinaisen Persian mestariseppien peruja ja todistettavasti aikamoisen kestäviä teriä sikäläiset tuottivat!

Karesuando/Kaaresuvanto (pohjoissaameksi Gárasavvon) on Muoniojoen varrella sijaitseva pikkuruinen kylä, jonka aluetta on sekä Ruotsin että Suomen rajojen sisällä. Alle tuhannen ihmisen paikkakunnalla ollaan luonnon helmassa ja sieltä päin ponnistava kirveentekijä on väsännyt perinnetyökaluja samanhenkiseen tyyliin jo vuodesta 1975. Karesuandon työkaluissa yhdistyvät työhön tarkoitettu käytettävyys, kauniit raaka-aineet ja käsityötaito, jotka varmistavat jokaisen puukon ja kirveen olevan pitkäikäinen toveri erämatkoilla tai jokapäiväisessä käytössä. Samalla jokainen tuotettu työkalu on oma yksilönsä, eikä ainutkaan valmis Karesuando ole aivan samanlainen kuin seuraava.

Materiaali

Terän valmistukseen on käytetty maailmankuulua Sandvikin 12C27I terästä, joka on karkaistu HRC57-laadun standardit täyttäväksi. Damascus-terän tuottamiseksi taontahommissa on käytetty erikoistekniikoita, jotka vahvistavat terää entisestään. Veitsen kahvat ovat upeaa öljyttyä visakoivua eli mahdollisesti maailman kovinta puuta ja sormisuojan alapuolella oleva kahvan osa onkin sitten poronluuta. Kahva pysyy muotoilunsa ansiosta hyppysissä erinomaisesti ja terä soveltuu erinomaisesta kaikenlaiseen toimintaan, pilkkomiseen ja vuolemiseen. Tuppi on lehmännahkaa ja kiinnitetään vyölle lenkin avulla.

Mitat & paino

Puukon kokonaismitta n. 21 cm. Terän mitat 23 x 100 mm.

Muuta

Karesuandon käsityönä tehdyt työkalut, taittoveitset, puukot sekä kirveet ovat kaikki komeita esineitä. Siksipä niitä useimmiten ostetaan lahjoiksi ja ovatkin erittäin arvostettuja business-väen keskuudessa osoituksena pohjoisen ikiaikaisesta muotoilusta. On hienoa antaa lahja, jota voi oikeasti käyttää ja käyttöönhän Karesuandon prameimmatkin tuotokset tehdään. Nämäkin veitset olisivat kotonaan metsämiehen vyöllä, kalamiehen kädessä tai eräilijän työkaluina sekä ruokailuvälineinä. Ostat sitten lahjaksi tai käyttöön, et pety.

Lisää loppunut Karesuando-työkalu odotuslistalle – näin tiedämme mitä tilata jatkossa!

Jos jokin haluamasi Karesuandon taittoveitsi-/puukko-/kirvesmalli on loppunut, voit joko jälkitilata sen tai sitten lisää haluamasi koko odotuslistalle – muista lisätä oikea sähköpostiosoite! Näin saat automaattisesti ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteet ovat saapuneet varastoomme/myymäläämme. Tämän jälkeen teet tilauksen nopeasti niin varmasti myös saat haluamasi tuotteen!

– Valmistaja Karesuando, Ruotsi
– Klassinen täysikokoinen puukko
– Erinomainen lahjaesineeksi
– Kahva tummaksi öljyttyä visakoivua
– Lapin terästä
– Damascus-taonta
– Täysikokoinen terä
– Taittoveitsi tulee pakattuna omaan pahvipakkaukseen
– Paketti sisältää vyölle kiinnitettävän nahkakotelon

Saatat myös pitää...

 • Karesuando Nallo Taittoveitsi Vaalea
  Ale -20.8%
  ALE

  Varasto loppu, liity odotuslistalle

  Ilmoita minulle kun tuotetta tulee varastoon. Muista lisätä tuotteen koko ennen liittymistä jos mahdollista!

  Karesuando Nallo Taittoveitsi Vaalea

  96,00 € 76,00 €
  Lue Lisää Pikakatselu
 • Karesuando Råsto Tuplapuukko Ruskea
  Varasto loppu

  Karesuando Råsto Tuplapuukko Ruskea

  285,00 €
  Lue Lisää Pikakatselu
 • Karesuando Jaktyxa Kirves Vaalea
  Ale -8.1%
  ALE

  Karesuando Jaktyxa Kirves Vaalea

  259,00 € 238,00 €
  Lisää ostoskoriin Pikakatselu
 • Karesuando Nallo Taittoveitsi Ruskea
  Ale -21.9%
  ALE Varasto loppu

  Karesuando Nallo Taittoveitsi Ruskea

  96,00 € 75,00 €
  Lue Lisää Pikakatselu