• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Myymälän aukioloajat MA-PE 12-17, LA 11-14
  • Tilaa uutiskirje
  • Ilmainen toimitus yli 115€ tilauksiin
New6kpl jäljellä

Räätälöidyt Armeijan Sarkahousut L-koko Villasarkaa

Räätälöidyt Armeijan Sarkahousut L-koko Villasarkaa, ikoniset armeijan sarkahousut eli työhousut, Jussin suolla kuokkiessaan käyttämät housut, malli jota valmistettiin 40-luvulla varastoon Ruotsin kuninkaalliselle armeijalle, Agentin hoviräätälin kustomoimat ja tarkistamat, laadukasta ylijäämäkangasta

Nyt L-kokoa tarjolla, toimi nopeasti ennenkuin erä on loppu, lue tuotekortilta miten tämä saatiin aikaiseksi!

98,00 €

Tyhjennä valinta

Räätälöidyt Armeijan Sarkahousut L-koko Villasarkaa, ikoniset armeijan sarkahousut eli työhousut, Jussin suolla kuokkiessaan käyttämät housut, malli jota valmistettiin 40-luvulla varastoon Ruotsin kuninkaalliselle armeijalle, Agentin hoviräätälin kustomoimat ja tarkistamat, laadukasta ylijäämäkangasta

Räätälöidyt Armeijan Sarkahousut L-koko Villasarkaa

Ruotsin armeijalle suunniteltu sarkahousumalli. Valtaosa housuista on käyttämättömässä kunnossa, sillä varastolistojen mukaan housut on varattu edustus- ja paraatikäyttöön. Niin sanottua ykköslaatua siis kaikki ja säilötty vielä niin hienosti, ettei kosteus tai tuholaiset ole päässeet kankaaseen käsiksi. Housut ovat aavistukset pussittavat reisistä ja vyötärö on korkea, kuten aikalaiseen tyyliin kuuluu. Lahkeissa on nahkaremmit kiristystä ja lumen pääsyn estämistä varten. Kyseessä on nyt siis perustavalla tavalla pohjoista kansanperinnettä vaalivat housut. Nämä jalassa synnyttiin saunassa, kuoltiin saunassa, muttei toivottavasti haudattu saunaan. Me lähdetään Salaisessa Agentissa siitä, että juuri tämänmalliset housut on ne housut, jotka jalassa tämä maa rakennettiin. Miettikääpä sitä. Osta pala historiaa, halvalla.

Materiaali

Nää on muuten sit 100% villa eli eli. Peskää käsin tai jos olette urhealla päällä, niin villapesuohjelmalla. Emme toki suosittele pesua kuin käsin. Muuten saattaapi käydä niin, ettei housut enää mahdukkaan päälle jälkeen teon. Ehkä barbin päälle menisivät.

Koot

Nämä housut on räätälimme työstämät, tarkistamat ja alunperin varsin erimittaisista housuista virtaviivaisiin kokoluokituksiin laitettu. Eli yksinkertaisesti: kaikki L-koot ovat vihdoin samaa mittaa vyötärön sekä suunnilleen myös lahkeiden osalta. Tässä vyötärömitat koottain:

L – 86-87 cm

Lahjemitat on käsin tarkastettu ja ne pätevät näissä normaalilahkeisissa housuissa välille ~81-83cm. Pieni pelivara sallittakoon, sillä puntin pää on kiristettävissä/löystettävissä tarpeen mukaan.

Vihdoin! L -kokoa saatavilla!

Meiltä kysytään jatkuvasti isoja kokoja sarkahousuista ja olemme miettineet päämme puhki miten huutoon saataisiin vastattua. Yksinkertaisesti isompikokoisia housuja ei ole aidosta materiaalista saatavilla, sillä voitte uskoa sotaväenkin olleen aika pienikokoista sakkia 80 vuotta sitten, kun housuja tehtiin varastoon. Totesimme luotto-ompelijamme kanssa, että pienistäkin housuista löytyy yllättävän paljon laajennusvaraa, kun saumoja vähän availlaan. Tämän johdosta teetimme testiksi pienen erän L-koon housuja, jotka vastaavat kutakuinkin 34″ (tuumaa) farkkukokoa vyötärönympärykseltään. Samalla siirrettiin sepaluksen kolme ylintä nappia vastaamaan uutta leikkausta ja leveämpää kokoa. L:ää isompiin kokoihin ei housussa enää lisäkangasta riittänyt.Jos siis kaipaat järkevän hintaista kunnon sarkahousua ja kokosi on suunnilleen mallia “large” niin täältä pesee!

Housuissa on yleensä nahkaremmitykset lahkeissa, henkselipaikkanapit vyötärössä takana ja läpällä suojatut reisitaskut. Toki kun kyseessä on ylijäämävaate, on mahdollista että jotkut näistä ominaisuuksista vaihtelevat ulkonäöltään mallikuvasta tai puuttuvat. Mikäli varta vasten kaipaat näitä lisävarusteita, lähetä meille kyselyä sähköpostitse osoitteeseen agentti@salainenagentti.fi ja varmistamme että tilaamissasi housuissa on esimerkiksi tietynlainen nahkaremmikiristys lahkeissa. Sarkahousuja löytyy valikoimastamme myös S ja M-koossa.

Vinkki!

Koska housut ovat erinomaisessa kunnossa, niissä käytetty villakangas poikkeuksellisen laadukasta ja hintakin erittäin kohdallaan, niin erikoisempia projekteja, kuten valikosta puuttuvia isompia vyötärökokoja tai muunlaista räätälinhommaa varten neuvomme ja pyydämme, ottakaa kerralla parit housut ja teettäkää niistä sopivanlaiset itsellenne. 50-luvulla sotaväessä ei juuri “XL-koon” väkeä näkynyt, vaan ihmiset olivat sirommassa kunnossa kuin nykyään. Silloin ymmärrettiin myös rehtinä käsityönä tehtyjen vaatteiden päälle ja samaa mekin neuvoisimme tekemään. Etsikää lähiseudultanne kykenevä räätäli tai lähipiiristä etevä ompelija, ja teettäkää itsellenne taatusti ainutlaatuiset vermeet!

Sarkahousuille takki? Tutustu Ruotsin armeijan sarkatakkiin tästä!

– Aidot armeijan sarkahousut
– Aito vanhan ajan sotahousumalli!
– Viheriän harmajat
– Villaa
– Nahkaremmit lahkeissa
– Isot läpälliset reisitaskut
– Henkselinapit
– Räätälin tarkastamat ja työstämät

Saatat myös pitää...