9kpl jäljellä

Ruotsin Armeijan Sarkahousut Villa Harmaa

Sarkahousut eli työhousut, kuin Jussin suolla kuokkiessaan käyttämät housut, harmaat, villaa, aidot Ruotsin Armeijan Sarkahousut, todella hyväkuntoisia – melkeinpä käyttämättömiä

Seuraa tarjolla olevia kokojamme!

35,00 € – 59,00 €

Tyhjennä valinta

Ruotsin Armeijan Sarkahousut Villa Harmaa, sarkahousut eli työhousut, Jussin suolla kuokkiessaan käyttämät housut, valmistetty 40-luvulla Ruotsin kuninkaalliselle armeijalle

Ruotsin Armeijan Sarkahousut Villa Harmaa

Ruotsin armeijalle suunniteltu sarkahousumalli. Valtaosa housuista on käyttämättömiä. Kyseessä on nyt siis perustavalla tavalla pohjoista kansanperinnettä vaalivat housut. Nämä jalassa synnyttiin saunassa, kuoltiin saunassa, muttei toivottavasti haudattu saunaan. Yök. Me lähdetään Salaisessa Agentissa siitä, että juuri tämänmalliset housut on ne housut, joilla tämä maa rakennettiin. Miettikääpä sitä. Osta pala historiaa, halvalla.

Materiaali

Nää on muuten sit 100% villa eli eli. Peskää käsin tai jos olette urhealla päällä, niin villapesuohjelmalla. Emme toki suosittele pesua kuin käsin. Muuten saattaapi käydä niin, ettei housut enää mahdukkaan päälle jälkeen teon. Ehkä barbin päälle menisivät.

Koot

Nämä housut tehtiin vanhoina hyvinä aikoina, jolloin sotilaat puettiin mittatyönä tehtyihin vaatteisiin. Siksipä kootkin elävät sen mukaan, joten jos haluat ihan tarkalleen tietyn kokoiset housut, niin ilmoita meille vyötärön ympäryksesi ja lahjepituus haaroista alaspäin, niin katsomme löytyykö antamillasi mitoilla oikeaa kokoa. Löydät tarjolla olevat kirjainkoot koko alasvetovalikosta ja tässä on suuntaa-antavat vyötärön senttimitat kirjainkokoihin:

S – 74-78 cm

M – 79-83 cm

L – 84-88 cm

XL – 89-94cm

Lahjemitat on ilmoitettu alasvetovalikossa liitteillä SHORT ~76-80cm, normaalilahkeissa ~81-83 ei ole erillistä etumerkintää ja LONG-lahkeiset tarkoittavat ~84-87cm lahjemittoja.

Muuta

Housut ovat pääsääntöisesti hyvin istuvia ja pienehköjä. Isot koot menivät – yllättäen – sen siliän tien, mutta niitä aina välillä löytyy pitkällisen kaivelun tuloksena, varastosta siis. Housuissa on yleensä nahkaremmitykset lahkeissa, henkselipaikkanapit vyötärössä takana ja läpällä suojatut reisitaskut. Toki kun kyseessä on ylijäämävaate, on mahdollista että jotkut näistä ominaisuuksista vaihtelevat ulkonäöltään mallikuvasta tai puuttuvat. Mikäli varta vasten kaipaat näitä lisävarusteita, lähetä meille kyselyä sähköpostitse osoitteeseen agentti@salainenagentti.fi ja varmistamme että tilaamissasi housuissa on esimerkiksi nahkaremmikiristys lahkeissa.

Vinkki!

Koska housut ovat erinomaisessa kunnossa, niissä käytetty villakangas poikkeuksellisen laadukasta ja hintakin erittäin kohdallaan, niin erikoisempia projekteja, kuten valikosta puuttuvia isompia vyötärökokoja tai muunlaista räätälinhommaa varten neuvomme ja pyydämme, ottakaa kerralla parit housut ja teettäkää niistä sopivanlaiset itsellenne. 50-luvulla sotaväessä ei juuri “XL-koon” väkeä näkynyt, vaan ihmiset olivat sirommassa kunnossa kuin nykyään. Silloin ymmärrettiin myös rehtinä käsityönä tehtyjen vaatteiden päälle ja samaa mekin neuvoisimme tekemään. Etsikää lähiseudultanne kykenevä räätäli tai lähipiiristä etevä ompelija, ja teettäkää itsellenne taatusti ainutlaatuiset vermeet!

Sarkahousuille takki? Tutustu Ruotsin armeijan sarkatakkiin tästä!

Sarkahousut
– Aito vanha kunnon sotahousumalli!
– Viheriän harmajat
– Villaa
– Nahkaremmit lahkeissa
– Isot läpälliset reisitaskut
– Henkselinapit

 

Saatat myös pitää...

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus