• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Myymälän aukioloajat MA-PE 12-17, LA 11-14
  • Tilaa uutiskirje
  • Ilmainen toimitus yli 115€ tilauksiin
ALE 1kpl jäljellä

Saksalainen Laivastounivormun Takki

Saksalainen Laivastounivormun Takki, pitkä univormun takki, metalliset koristeet ja arvomerkit, Saksan laivaston ylijäämää.

Ainutlaatuinen ja hyväkuntoinen! Jawohl!

249,00 € 120,00 €

Tyhjennä valinta

Saksalainen Laivastounivormun Takki, pitkä univormun takki, aliupseeriston, metalliset koristeet ja arvomerkit, Saksan laivaston ylijäämää, koko “27” eli noin koko L tai puvunkoko 50-52

Saksalainen Laivastounivormun Takki

Agentin varastojen uumenista löyty välillä tälläisiä varsinaisia keräilyharvinaisuuksia ja sotilashistorian helmiä. Tällä kertaa kyseessä on Saksan laivaston aliupseerin palvelustakki.  Juhlapuvun/edustuspuvun takki, jonka tyylisiä erilaisia palvelustakkien versioita nähdään elävissä kuvissa sun muissa viihdemuodoissa jatkuvasti. Pitkä vyötärön ylittävä takkimalli on sotilaallinen, ajattoman tyylikäs ja ryhdikäs, kun se oikea koko sattuu kohdalle. Hartiat, rakenne ja yleinen fiilis ovat toki miehekkään jykevät, arvomerkkien ja messinkisten ankkurinappien antaessa sen viimeisen silauksen. Takissa on myös vetoketjulla kiinnitettävä sisävuori.

Materiaali

75% puuvillaa ja 25% polyesteriä. Irroitettava sisävuori on 100% polysteriä. Sotilasvärmeiden sekaan on yleensä heitetty noita keinokuituja keston parantamiseksi ja kyllähän se on todettava, että tämäkin takki on milteipä uudenveroinen juuri tämän vuoksi.

Muuta

Todella ainutlaatuinen takki, jota et löydä myynnistä ihan joka päivä! Istuvuudeltaan miehekäs takki on puvunkooltaan 50-52, joten se istuu väljästi kuviemme mallin 178cm/75kg päälle. Taskuja on neljä edessä – läpälliset rintataskut sekä läpälliset etutaskut – ja kaksi perinteistä povitaskua sisäpuolella. Takki on kauttaaltaan juhlavan sotilaallisesti koristeltu: hihoissa on vähän korkeamman asteen korpraalin arvomerkit (Saksan laivastossa on nähtävästi noin 5 korpraalinarvoa) ja laivaston symbolit. Lisäksi takissa on kaksirivinen metallinapitus ja napit ovat itsessään laivastollisen juhlavat ankkureineen päivineen. Katso tarkempaa tietoa kuvista!

Saksan laivasto – historia

Saksan laivaston historia juontaa juurensa demokraattisesti valitun Frankfurtin parlamentin 14. kesäkuuta 1848 perustamasta keisarillisesta laivastosta Reichsflotteen, joka lakkautettiin vallankumouksen kariutuessa 2. huhtikuuta 1852.

Saksan alueella on toiminut useita muitakin laivastoja, mutta niiden ei katsota vaikuttaneen suoraan laivaston perinteisiin. Vuosina 1701-1867 Preußische Marineen eli Preussin kuninkaalliseen laivastoon, josta myöhemmin kehittyi Norddeutsche Bundesmarine (1866–1871) ja Saksan keisarikunnan laivasto (saks. Kaiserliche Marine) (1872–1918). Ensimmäisen maailmansodan päättäneessä Versailles’n rauhansopimuksessa asetettiin laivastolle tiukat rajat. Vuodesta 1919 vuoteen 1921 laivasto kantoi nimitystä Vorläufige Reichsmarine eli tilapäinen valtakunnanlaivasto, kunnes muuttui Reichsmarineksi. Vuodesta 1935 vuoteen 1945 laivastoa nimitettiin Kriegsmarineksi.

Toinen maailmansota

Toisen maailmansodan päättäneessä rauhassa Saksalta kiellettiin aluksi merivoimien ylläpito. Toukokuusta 1945 aina vuoteen 1956 Saksan miinanraivaushallinto (engl. German Mine Sweeping Adminstration) ja sitä seuranneet järjestelmät muodostettiin aiemman Kriegsmarinen henkilöstöstä. Hallinto muodostui osaltaan siirtymiseksi varsinaiseen laivastoon mahdollistaessaan koulutetun meriväen palkkaamisen ja edelleen kouluttamisen.

Natoon

Länsi-Saksan liityttyä 1956 Natoon liittotasavallalle perustettiin jälleen laivasto, Bundesmarine. Samana vuonna perustettiin itäisessä Saksan demokraattisessa tasavallassa Volkspolizei See, josta myöhemmin muodostui Volksmarine.

Nykyaika

Saksojen yhdistyessä vuonna 1990 sulautettiin Saksan demokraattisen tasavallan asevoimat liittotasavallan asevoimiin, jolloin Bundesmarineen liitettiin entisen Itä-Saksan merivoimien Volksmarinen osat. Vuodesta 1995 lähtien yhdistyneiden merivoimien kansainvälisenä nimenä on ollut Saksan laivasto (saks. Deutsche Marine), vaikka virallinen nimi on ollut jo vuodesta 1956 alkaen Marine ilman lisämääreitä.

– Lähde: Wikipedia

– Alkuperäinen sotilastakki
– Saksalainen Laivastounivormun Takki
– Kuntonsa puolesta seremonia/juhlakäyttöön
– Tummansininen
– Messinkiset laivastonapit ja arvomerkit
– Kersantin arvomerkit
– Vyötärön ylittävä pituus
– Puuvillasekoitekangasta

Saatat myös pitää...