• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Myymälän aukioloajat MA-PE 12-17, LA 11-14
  • Tilaa uutiskirje
  • Ilmainen toimitus yli 100€ tilauksiin
Varasto loppu

Schott 165 James Retro Style Jacket Nahkatakki Musta

Schott 165 James Retro Style Jacket Nahkatakki Musta, lyhyt moottoripyörätakki, käännetty kaulus, mahtava 50-luvun retrotyyli, rennompi ja pehmeämpi lehmännahkainen kuosi, valmistaja Schott NYC – USA

Mahtava retrohtava nahkatakki huippulaadukkaalla toteutuksella!

995,00 €

Tyhjennä valinta

Schott 165 James Retro Style Jacket Nahkatakki Musta, lyhyt moottoripyörätakki, käännetty kaulus, mahtava 50-luvun retrotyyli, rennompi ja pehmeämpi lehmännahkainen kuosi, valmistaja Schott NYC – USA

Schott 165 James Retro Style Jacket Nahkatakki Musta

Schott USA:n valmistama upea moottoripyörämallinen nahkatakki, jonka idea on näyttää prätkätakilta ilman että takki on vuosia sisäänajettava paksu panssari. Molemmissa tyyleissä on puolensa, mutta 165 on parhaimmillaan auki pidettävänä tai korkeintaan hupparinpaksuisen paidan kanssa käytettävänä tyylikkäänä takkina, mutta miksei tietenkin myös tien päällä. Takissa on kaksi vetoketjullista etutaskua ja rintataskua. Tukevat hihat ovat kuitenkin sen verran leveät, että niiden alle on mahdollista pukea ajohanskat ja pidempi aluspaita. Takki on valmistettu täysin alkuperäisten Schottin moottoripyörätakkien tapaan ja vain parhaista materiaaleista.

Materiaali

100% rumpuvärjättyä pehmeää lehmännnahkaa. Sisävuori kuvioitua satiinia.

Muuta

Takki on 50-luvun ajotakkien tapaan normaalimittainen malli, joten takki istuu tukevasti vyötärön päällä ja peittää ajaessa myös alaselän, kunhan koko vain osuu oikein. Takissa on pehmoinen satiininen vuori, jossa on vasemmalla puolella napitettava povitasku.  Täältä löydät samaan tapaan kunnon ajokäyttöön tehdyn Schottin klassisen Cafe Racerin!

Koko & mitat

Kuvien malli on 178cm/75kg ja pitää yllään L-kokoa. Takki on tällöin Schottin ajatuksen mukaan oikein istuva eli alle mahtuu vähän tukevampi kauluspaita. Koottain takki muuttaa istuvuutta +-5 cm/kg suuntaansa.

Schott NYC: Lyhyt historia

Schott NYC:n tarina alkaa vuodesta 1913, jolloin Fordin T-malli ilmaantui amerikkalaiseen katukuvaan. Samaan aikaan New Yorkissa kaksi veljestä, Irving ja Jack Schott, aloittivat sadetakkien valmistamisen Manhattanin Lower East sidella kellarityöpajassaan. Nahkaiset takit nimettiin rakastavasti Irvingin lempisikarimallin, Perfecton, mukaan. Sadetakkien lisäksi Irving visioi uuden ajan motoristeille ajotakin, historian ensimmäisen moottoripyörätakin, jonka alkuperäinen lähtöhinta oli 5,50$ longislandilaisessa Harley Davidson -myymälässä.

Toisen maailmansodan aikaan Schott NYC oli jo tunnettu takkivalmistaja Yhdysvaltojen itärannikolla. Vahvoista materiaaleista ja laadukkaasta käsityöstään tunnettu Schott palkattiin tekemään valtava määrä takkeja amerikkalaisille asevoimille. Näiltä ajoilta ovat peräisin edelleen valmistettava alkuperäinen pitkän matkan pommikonemiehistöille tehty lämmin ja lampaanvillainen “bomber jacket” nahkatakki, joka tuli tunnetuksi sittemmin “B-3” nimellä. Laivastolle valmistetut erittäin paksusta melton-villasta tehdyt 740N “pea coat” -kansitakit nostettiin suoraan klassikkostatukseen, joten niitäpä valmistettiinkin B-3:n kanssa asevoimille seuraavat 60 vuotta.

Sodanajan jälkeen Yhdysvalloissa koettiin nuorisokulttuurin ennennäkemätön kasvu nopeiden autojen, pahojen poikien ja rock’n’rollin muodossa. Suosituista Schott Perfecto -moottoripyörätakeista tuli välittömästi kapinoivien katujengien vakiovaruste. Suosiolla oli kuitenkin kääntöpuolensa, sillä monet koulut kielsivät nahkatakkien käytön ja poliisinkin silmätikuksi oli helppo päästä pukeutumalla kuin kulttiklassikko “The Wild Ones” -elokuvan antisankari Marlon Brando. Tuon ajan ikonisimpia muotikuvia on totta kai vuodelta 1954, jolloin Marlon Brando ikuistettiin istumassa Harley Davidsoninsa päällä Schott Perfecton Lone Star -versio yllään. Suosio palasi takaisin entistä kovempana, kun 50-luvun loppuun mennessä kiellot kumottiin ja uusi nuorten kapinallisten sankari, James Dean, liikkui vain ja ainoastaan Schott Perfectonsa suojaamana.

Seuraavina vuosikymmeninä Schott NYC:n nahkatakkeja ja pilotteja ovat käyttäneet ahkerasti mm. The Ramones, Blondie, Sex Pistols, Rihanna, Bruce Springsteen, Kanye West, Lady Gaga ja Iggy Pop. Schott NYC:n nahkatakit ja talvitakit ovat kiistatta yhä ja edelleen maailman parhaita, josta myös Schott 165 James Retro Style Jacket Nahkatakki Musta on osoitus! Siksipä Salainen Agentti myy niitä jo kolmatta vuosikymmentä ylpeänä yhteistyökumppanina.

– Valmistaja Schott NYC, USA
– Klassinen moottoripyörätakki 50-luvun tyyliin
– Kevät-/kesä-/syyskäyttöön
– Tuhtia ja laadukasta lehmännahkaa
– Musta
– Taittuva kaulus
– Normaalimitoitus eli “28-tuumainen selkä”

Saatat myös pitää...