• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Avoinna: ma 12-17, ti 13-17, ke-pe 12-17, la 10-14
Varasto loppu

Schott G1 TG Nahkatakki Musta

Schott G1 TG Nahkatakki Musta, monituisilla hienoilla kangasmerkeillä varusteltu pilottihenkinen laatu nahkatakki, valmistaja Schott NYC – USA

Erikoismalli

885,00 €

Tyhjennä valinta

Schott G1 TG Nahkatakki Musta, monituisilla hienoilla kangasmerkeillä varusteltu pilottihenkinen laatu nahkatakki, valmistaja Schott NYC – USA

Schott G1 TG Nahkatakki Musta

Tiesitkö että Schotin nahkarotsit on semmosia, että ne kestää isältä pojalle? Schott G1 TG Nahkatakki Musta kuuluu erikoismallistoon, jonka saatavuus on erittäin rajoitettu. G1 TG on vyötäröpituinen nahkatakki joka on koristeltu tyylikkäillä kangasmerkeillä.

Taskut

Tässä nahkatakissa on kaksi napeilla suljettavaa alataskua. Taskujen alla on vielä avoimet taskut, joihin pääsee käsiksi taskujen sivuista. Takin sisäpuolella, molemmin puolin, on avoimet povitaskut. Taskujen sisäseinamat ovat vuorattu pehmeällä kankaalla, joten esineiden joissa on iso näyttö, kuten matkapuhelimien tai musiikkisoittimien, näyttöihin ei pääse muodostumaan naarmuja. Uudenkarheana taskuläppien nahka on todella jämäkkää, joten tarkkaavaisuutta taskujen avaamiseen. Liiallisen voiman takia napit voivat irrota helposti. Homma helpottuu kun takkia käyttää ja läppien nahka pehmenee.

Materiaali

Takki on valmistettu 100% lampaannahasta. Sisuskangas on 50% nylonia ja 50% asetaattia. Ohut toppaus on 100% polyesteria. Karvakaulus on 100% polyesteria. Nyt sitten tarkkana tämän takin hoitamisen kanssa. Jos tulee tarve sen pesemiseen, niin vie se ainoastaan nahan puhdistamisen ammattilaiselle. Pintalikaa voi tarvittaessa pyyhkiä pois erittäin miedolla saippualla ja vedellä. Älä kuitenkaan uita rotsia saippuassa.

Muuta

Schott G1 TG Nahkatakki Musta:ssa on yhteensä 7 kangasmerkkiä. Kaikki merkit liittyvät jollain tapaa NROTC:hen, eli jenkkien Naval reserve officer training corpsiin. Merkit ovat väriltään mustahopeisia. Takki suljetaan metallisella vetoketjulla. Kauluksessa olevan karvareunuksen saa halutessaan irti. Vyötäröllä ja hihansuissa on leveät ja laadukkaat resorit. Takin sisävuoressa on täsmätietoa NROTC:n toiminnasta.

Schott NYC: Lyhyt historia

Schott NYC:n tarina alkaa vuodesta 1913, jolloin Fordin T-malli ilmaantui amerikkalaiseen katukuvaan. Samaan aikaan New Yorkissa kaksi veljestä, Irving ja Jack Schott, aloittivat sadetakkien valmistamisen Manhattanin Lower East sidella kellarityöpajassaan. Nahkaiset takit nimettiin rakastavasti Irvingin lempisikarimallin, Perfecton, mukaan. Sadetakkien lisäksi Irving visioi uuden ajan motoristeille ajotakin, historian ensimmäisen moottoripyörätakin, jonka alkuperäinen lähtöhinta oli 5,50$ longislandilaisessa Harley Davidson -myymälässä.

Toisen maailmansodan aikaan Schott NYC oli jo tunnettu takkivalmistaja Yhdysvaltojen itärannikolla. Vahvoista materiaaleista ja laadukkaasta käsityöstään tunnettu Schott palkattiin tekemään valtava määrä takkeja amerikkalaisille asevoimille. Näiltä ajoilta ovat peräisin edelleen valmistettava alkuperäinen pitkän matkan pommikonemiehistöille tehty lämmin ja lampaanvillainen ”bomber jacket” nahkatakki, joka tuli tunnetuksi sittemmin ”B-3” nimellä. Laivastolle valmistetut erittäin paksusta melton-villasta tehdyt 740N ”pea coat” -kansitakit nostettiin suoraan klassikkostatukseen, joten niitäpä valmistettiinkin B-3:n kanssa asevoimille seuraavat 60 vuotta.

Toisen maailmansodan jälkeen

Sodanajan jälkeen Yhdysvalloissa koettiin nuorisokulttuurin ennennäkemätön kasvu nopeiden autojen, pahojen poikien ja rock’n’rollin muodossa. Suosituista Schott Perfecto -moottoripyörätakeista tuli välittömästi kapinoivien katujengien vakiovaruste. Suosiolla oli kuitenkin kääntöpuolensa, sillä monet koulut kielsivät nahkatakkien käytön ja poliisinkin silmätikuksi oli helppo päästä pukeutumalla kuin kulttiklassikko ”The Wild Ones” -elokuvan antisankari Marlon Brando. Tuon ajan ikonisimpia muotikuvia on totta kai vuodelta 1954, jolloin Marlon Brando ikuistettiin istumassa Harley Davidsoninsa päällä Schott Perfecton Lone Star -versio yllään. Suosio palasi takaisin entistä kovempana, kun 50-luvun loppuun mennessä kiellot kumottiin ja uusi nuorten kapinallisten sankari, James Dean, liikkui vain ja ainoastaan Schott Perfectonsa suojaamana.

Seuraavina vuosikymmeninä Schott NYC:n nahkatakkeja ja pilotteja ovat käyttäneet ahkerasti mm. The Ramones, Blondie, Sex Pistols, Rihanna, Bruce Springsteen, Kanye West, Lady Gaga ja Iggy Pop. Schott NYC:n nahkatakit ja talvitakit ovat kiistatta yhä ja edelleen maailman parhaita, ja siksipä Salainen Agentti myy niitä jo kolmatta vuosikymmentä ylpeänä yhteistyökumppanina.

Klikkaa tästä ja lue legendaarisen valmistajan kattava historiikki Schottin kotisivuilta!

– Valmistaja Schott NYC
Klassinen armeija-/laivastotakki
– Väri musta
– Paljon kangasmerkkejä
– Erittäin laadukas toteutus
– Huippumateriaalit
– Loppuelämän takki!

Saatat myös pitää...