• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Avoinna: ma 12-17, ti 13-17, ke-pe 12-17, la 10-14
ALE Varasto loppu

Schott NYC Irvin2 Lyhyt Talvitakki Musta

Schott NYC Irvin2 Lyhyt Talvitakki Musta, lyhyt talvitakkimalli, lämmin ja vetoketjullinen irtohuppu karvareunuksella, kevyt rakenne, valmistaja Schott NYC – USA

Uniikki yksittäiskappale! Lisää ei tule!

359,00 € 287,20 €

Tyhjennä valinta

Schott NYC Irvin2 Lyhyt Talvitakki Musta, lyhyt vyötärömittainen talvitakkimalli, lämmin irroitettava huppu karvareunuksella, kevyt rakenne, valmistaja Schott NYC – USA

Schott NYC Irvin2 Lyhyt Talvitakki Musta

Hieman kevyempää, mutta yhtälailla pystyvää talvitakkia etsivälle tarkoitettu takki on newyorkilaisen Schott NYC:n Irvin2, joka ammentaa tyylinsä klassisista amerikkalaisista armeijatalvitakeista. Muoto runsas, taskutilaa piisaa yli normaalitason ja huppu on kiinnityksensä vuoksi monipuolinen. Takin tuulta pitävä pintamateriaali ja tuhti toppaus pitävät paikat lämpiminä kovilla pakkasilla. Takki on itsessään ällistyttävän kevyt näin pystyväksi lyhyemmäksi talvitakiksi, joten se sopii esimerkiksi aktiiviselle ulkoilijalle tai tyylikkääksi päällystakiksi ihan arkikäyttöönkin. Iso huppu on mahdollista sulkea todella tiiviisti leuan eteen suojaamaan tuiskulta. Hupun saa irti näppärästi, sillä se on kiinni vetoketjulla!

Materiaali

Pintakangas 100% nylonia, sisävuori ja toppaus 100% nylonia.

Koko

Kuvien malli on 178cm/75kg ja pitää yllään L-kokoa. Takki istuu noilla spekseillä suunnilleen normaalivartaloisen kaverin päälle. Eli salihiskit ja keskivartalolihavuudeltaan riskiryhmiin kuuluvat immeiset huomio; katsokaa koko sen mukaan!

Muuta

Taskutilaakin takissa on runsaasti: kaksi vetoketjullista viistoitettua etutaskua, kaksi pientä rintataskua ja kaksi povitaskua. Hihojen suissa on napitettavat kiristyksen, jotka auttavat pitämään lämpöä tehokkaasti sisätiloissa.

Tutustu edullisiin poistossa oleviin verkkokaupan Outlet-tuotteisiimme tästä!

Schott NYC: Lyhyt historia

Schott NYC:n tarina alkaa vuodesta 1913, jolloin Fordin T-malli ilmaantui amerikkalaiseen katukuvaan. Samaan aikaan New Yorkissa kaksi veljestä, Irving ja Jack Schott, aloittivat sadetakkien valmistamisen Manhattanin Lower East sidella kellarityöpajassaan. Nahkaiset takit nimettiin rakastavasti Irvingin lempisikarimallin, Perfecton, mukaan. Sadetakkien lisäksi Irving visioi uuden ajan motoristeille ajotakin, historian ensimmäisen moottoripyörätakin, jonka alkuperäinen lähtöhinta oli 5,50$ longislandilaisessa Harley Davidson -myymälässä.

Toisen maailmansodan aikaan Schott NYC oli jo tunnettu takkivalmistaja Yhdysvaltojen itärannikolla. Vahvoista materiaaleista ja laadukkaasta käsityöstään tunnettu Schott palkattiin tekemään valtava määrä takkeja amerikkalaisille asevoimille. Näiltä ajoilta ovat peräisin edelleen valmistettava alkuperäinen pitkän matkan pommikonemiehistöille tehty lämmin ja lampaanvillainen ”bomber jacket” nahkatakki, joka tuli tunnetuksi sittemmin ”B-3” nimellä. Laivastolle valmistetut erittäin paksusta melton-villasta tehdyt 740N ”pea coat” -kansitakit nostettiin suoraan klassikkostatukseen, joten niitäpä valmistettiinkin B-3:n kanssa asevoimille seuraavat 60 vuotta.

Sodanajan jälkeen Yhdysvalloissa koettiin nuorisokulttuurin ennennäkemätön kasvu nopeiden autojen, pahojen poikien ja rock’n’rollin muodossa. Suosituista Schott Perfecto -moottoripyörätakeista tuli välittömästi kapinoivien katujengien vakiovaruste. Suosiolla oli kuitenkin kääntöpuolensa, sillä monet koulut kielsivät nahkatakkien käytön ja poliisinkin silmätikuksi oli helppo päästä pukeutumalla kuin kulttiklassikko ”The Wild Ones” -elokuvan antisankari Marlon Brando. Tuon ajan ikonisimpia muotikuvia on totta kai vuodelta 1954, jolloin Marlon Brando ikuistettiin istumassa Harley Davidsoninsa päällä Schott Perfecton Lone Star -versio yllään. Suosio palasi takaisin entistä kovempana, kun 50-luvun loppuun mennessä kiellot kumottiin ja uusi nuorten kapinallisten sankari, James Dean, liikkui vain ja ainoastaan Schott Perfectonsa suojaamana.

Seuraavina vuosikymmeninä Schott NYC:n nahkatakkeja ja pilotteja ovat käyttäneet ahkerasti mm. The Ramones, Blondie, Sex Pistols, Rihanna, Bruce Springsteen, Kanye West, Lady Gaga ja Iggy Pop. Schott NYC:n nahkatakit ja talvitakit ovat kiistatta yhä ja edelleen maailman parhaita, ja siksipä Salainen Agentti myy niitä jo kolmatta vuosikymmentä ylpeänä yhteistyökumppanina.

– Valmistaja Schott NYC
– Lyhyt talvitakki
– Kevyt
– Todella lämmin
– Irtohuppu!
– Musta
– Iso huppu irroitettavalla karvareunuksella

Saatat myös pitää...