• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Avoinna: ma, ke-pe 12-17, la 10-14
Varasto loppu

Schott NYC LC2142 Nahkatakki Musta

Schott NYC LC2142 Nahkatakki Musta, tyylitelty ”Cafe Racer”-mallinen kevyt nahkatakki, istuva malli, valmistaja Schott NYC – USA

Erikoismallinen istuva nahkatakki amerikkalaiselta Schottilta!

689,00 €

Tyhjennä valinta

Schott NYC LC2142 Nahkatakki Musta, ”Cafe Racer”-mallinen kevyt nahkatakki, istuva malli, valmistaja Schott NYC – USA

Schott NYC LC2142 Nahkatakki Musta

Schott valmistaa nahkatakkeja erittäin laajalla valikoimalla, mahdollisesti maailman laajimmalla, ja jokainen takki on huomionarvoinen laadun ja tyylin yhteenliittymä. Nyt käsittelyssä oleva Schott LC2142 Nahkatakki Musta on astetta kevyempi arkikäyttöön tarkoitettu nahkatakki, tyylikkäällä leikkauksella ja se on valmistettu vain laadukkaimpia raaka-aineita käyttämällä. Yhdistettynä tiukkoihin farkkuihin tämä takki saa aikaan todellisen ”old school” rokkarikokonaisuuden.

Koko & mitat

LC2142 noudattaa normaalia eurooppalaista kokotaulukkoa, joten mallimme 178cm/72kg käyttää M-kokoista takkia.
Puvunkokotaulukon mukaan homma menee näin:

M = 40
L = 42-44
XL = 46

Materiaali

100% premium lehmännahkaa. Vuoret puuvillaa / polyesteriä. Seuraa takin hoito-ohjelappua: Puhdista hellävaroen esimerkiksi pintakosteaa sientä/kangasta käyttäen, älä kastele tai kuivaa kuumalla ja käytä aina oikeankokoista henkaria, jotta takin muoto säilyy parhaiten.

Muuta

Takki toimii vetoketjuilla, jotka ovatkin sitten astetta miehekkäämpää mallia. Schottin vetoketjut valmistetaan kestämään, ovat ja upean näköiset, ja yksityiskohtana myös hihansuista löytyy aukeavat vetoketjut. Schott NYC LC2142 Nahkatakki Musta on osa Schottin kevyempää nahkatakkimallistoa, muttei se ole lämmöneristyksessäkään mikään vätys, sillä kyseessä on kuitenkin tuultapitävä laatunahkatakki. LC2142:n välivuori on laadukasta puuvillaa, kun taas sisävuori ynnä hihojen sisäpuoli on miellyttävää polyesteriä.

Schott NYC: lyhyt historia

Schottin – lausutaan ”Shott” – tarina alkaa vuodesta 1913, jolloin Fordin T-malli ilmaantui amerikkalaiseen katukuvaan. Samaan aikaan New Yorkissa kaksi veljestä, Irving ja Jack Schott, aloittivat sadetakkien valmistamisen Manhattanin Lower East sidella kellarityöpajassaan. Nahkaiset takit nimettiin rakastavasti Irvingin lempisikarimallin, Perfecton, mukaan. Sadetakkien lisäksi Irving visioi uuden ajan motoristeille ajotakin, historian ensimmäisen moottoripyörätakin, jonka alkuperäinen lähtöhinta oli 5,50$ longislandilaisessa Harley Davidson -myymälässä.

Toisen maailmansodan aikaan Schott NYC oli jo tunnettu takkivalmistaja Yhdysvaltojen itärannikolla. Vahvoista materiaaleista ja laadukkaasta käsityöstään tunnettu Schott palkattiin tekemään valtava määrä takkeja amerikkalaisille asevoimille. Näiltä ajoilta ovat peräisin edelleen valmistettava alkuperäinen pitkän matkan pommikonemiehistöille tehty lämmin ja lampaanvillainen ”bomber jacket” nahkatakki, joka tuli tunnetuksi sittemmin ”B-3” nimellä. Laivastolle valmistetut erittäin paksusta melton-villasta tehdyt 740N ”pea coat” -kansitakit nostettiin suoraan klassikkostatukseen, joten niitäpä valmistettiinkin B-3:n kanssa asevoimille seuraavat 60 vuotta.

Sodanajan jälkeen Yhdysvalloissa koettiin nuorisokulttuurin ennennäkemätön kasvu nopeiden autojen, pahojen poikien ja rock’n’rollin muodossa. Suosituista Schott Perfecto -moottoripyörätakeista tuli välittömästi kapinoivien katujengien vakiovaruste. Suosiolla oli kuitenkin kääntöpuolensa, sillä monet koulut kielsivät nahkatakkien käytön ja poliisinkin silmätikuksi oli helppo päästä pukeutumalla kuin kulttiklassikko ”The Wild One” -elokuvan antisankari Marlon Brando. Tuon ajan ikonisimpia muotikuvia on totta kai vuodelta 1954, jolloin  Marlon Brando ikuistettiin istumassa Harley Davidsoninsa päällä Schott Perfecton Lone Star -versio yllään. Suosio palasi takaisin entistä kovempana, kun 50-luvun loppuun mennessä kiellot kumottiin ja uusi nuorten kapinallisten sankari, James Dean, liikkui vain ja ainoastaan Schott Perfectonsa suojaamana.

Seuraavina vuosikymmeninä Schott NYC:n nahkatakkeja ja pilotteja ovat käyttäneet ahkerasti mm. The Ramones, Blondie, Sex Pistols, Rihanna, Bruce Springsteen, Kanye West, Lady Gaga ja Iggy Pop. Schott NYC:n nahkatakit ovat kiistatta yhä ja edelleen maailman parhaita, ja siksipä Salainen Agentti myy niitä jo kolmatta vuosikymmentä ylpeänä yhteistyökumppanina.

– Valmistaja Schott NYC
– Tyylitelty Biker-mallinen nahkatakki
– Musta
– Premium -lehmännahkaa
– Kevyt ja erittäin miellyttävä yllä

Saatat myös pitää...