• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Myymälä avoinna: ma - pe klo 12 - 17, lauantai klo 11 - 14
  • Tilaa uutiskirje
ALE 6kpl jäljellä

US Army Velcromerkki Vihreämusta

US Army Velcromerkki Vihreämusta, suorakulmion muotoinen tarranauhamerkki, mustalla tekstillä ”US ARMY”, vahvennetut reunat

8,00 € 6,00 €

US Army Velcromerkki Vihreämusta, suorakulmion muotoinen tarranauhamerkki, mustalla tekstillä ”US ARMY”, vahvennetut reunat

US Army Velcromerkki Vihreämusta

Amerikkalaistyyliin perusmallinen vihreä tarranauhallinen merkkiliuska (suorakulmion muotoinen), joka sopii kiinni esimerkiksi takkiin ylätaskun ylle tai vaikkapa laukun kylkeen. Yhdysvaltojen armeijan tunnus ja asevoimien merkki, joka on käytössä edelleen ympäri maailman.

Wikipedia osaa kertoa tästä maineikkaasta sotaväestä näin:

”Yhdysvaltain ensimmäisen presidentin George Washingtonin katsotaan perustaneen Yhdysvaltain maavoimat. Sen välitön edeltäjä oli puolisotilaallinen Minute Men -vastarintaliike, jonka jäsenten piti järjestön nimen mukaisesti olla minuutin lähtövalmiudessa hälytyksen tullessa. Ensimmäisen sotansa Yhdysvaltain maavoimat kävi itsenäisyyden puolesta brittien ”punatakkeja” vastaan 1775–1776. Lopullisen voittonsa se sai ranskalaisten avustuksella.

Myöhemmin Yhdysvaltain maavoimat oli mukana niin sanotuissa intiaanisodissa, joissa intiaanit pakotettiin luovuttamaan alueensa valkoisille siirtolaisille. Yhdysvaltain maavoimien tunnetuimpia upseereita on temperamenttinen George Armstrong Custer, joka johti 7. ratsuväkiprikaatinsa itsemurhaksi osoittautuneeseen hyökkäykseen yhdistyneiden heimojen leiriä vastaan Little Bighornissa.

Ensimmäisessä maailmansodassa Yhdysvaltain maavoimien divisioonat käänsivät sodan painopisteen ympärysvaltojen voitoksi saksalaisia vastaan vuonna 1917. Ympärysvallat saattoivat tällöin pelkällä lukumäärällään saattaa saksalaisten taktiikan kaaokseen: operaatioihin kuului harhautushyökkäyksiä, pieniä saarrostuksia ja laajoja kiertoliikkeitä.

Toisessa maailmansodassa Yhdysvaltain maavoimat kävi kahta sotaa samanaikaisesti ja sen käytössä oli suunnattomat resurssit. Se kärsi kuitenkin kaluston jälkeenjääneisyydestä saksalaisia vastaan, mutta menestyi kuitenkin vahvan ilma-aseen tukemana.

Korean ja Vietnamin sodissa toisen maailmansodan taktiikkaan pitäytynyt Yhdysvaltain maavoimat oli vaikeuksissa vastapuolen harrastamaa sissisotataktiikkaa vastaan. Vietnamin sota oli ensimmäinen niin sanottu epäsymmetrinen sota, jossa pieni ja vaikeasti havaittava vihollinen saattoi kätkeytyä siviiliväestön joukkoon iskien vain siellä, missä se oli sille edullisinta.

Persianlahden sodassa Irakin valloittaman Kuwaitin itsenäisyyden palauttamiseksi käydyissä sotatoimissa maahyökkäystä edelsi useiden viikkojen ilmasodankäynti. Maahyökkäyksessä päävastuu oli maavoimilla, mutta myös merijalkaväenjoukkoja osallistui taisteluihin.

Koko

Leveys 11 cm ja korkeus 3 cm. Merkki kiinnittyy tarranauhapaneeliin.

Tilaa tästä uuteen kangasmerkkiin sopiva aito alppijääkärien maastotakki!

– US Army Kangasmerkki Vihreä velcro tarralla
– Suorakulmainen
– Tarranauhapohjainen, helposti irroitettava ja kiinnitettävä
– Vihreä pohja, musta teksti
– Takkiin, tetsariin tai varustelaukkuun (Ihan mihin tahansa mistä löytyy tarranauhapaikka)

Saatat myös pitää...