• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Avoinna: ma 12-17, ti 13-17, ke-pe 12-17, la 10-14
1kpl jäljellä

D80 Combat Survival Knife Selviytymisveitsi Musta

D80 Combat Survival Knife Selviytymisveitsi Musta, replika, mustaterä, mukana kantokotelo, pistokärki, hamarassa saha, muodostaa vaikerileikkurin yhdessä tupen kanssa, valmistaja 101inc.

Musta selviytymistyylin taisteluveitsi sahalaitaisella hamaralla !!

56,00 €

2.00 out of 5 based on 1 customer rating(s)
1 Review(s)

D80 Combat Survival Knife Selviytymisveitsi Musta, replika, mustaterä, mukana kantokotelo, pistokärki, hamarassa saha, muodostaa vaikerileikkurin yhdessä tupen kanssa, valmistaja 101inc.

D80 Combat Survival Knife Selviytymisveitsi Musta

Pistimet on ilkeitä vehkeitä. Nehän on perinteisesti yritetty tuikata ties minne epämiellyttäviin paikkoihin, mutta näin rauhan aikaan niistä saa erinomaisen eräveitsen tai yleiveitsen pikku askareisiin. Painoa ainakin löytyy ja monipuolinen kotelo auttaa käyttöönotossa kaikissa mahdollisissa asennoissa. Lisäksi kantokotelon voi kiinnittää melkein mihin tahansa verkolliseen tai soljelliseen kohteeseen, kuten MOLLE-kudoksiin, vyölle, reppuihin tai taisteluliiveihin. Kotelossa on myös pieni irroitettava lisätasku esimerkiksi sytytintä tai teroituskiveä varten. D80 eroaa klassisesta M9-mallista siten, että veitsi on aavistuksen kookkaampi ja sen hamarassa on selviytymiskäyttöön ajateltu sahalaitainen terä.

Historiaa

Veitsen malli on ihmeellistä kyllä peruja venäläisestä AKM I -tyypin pistimestä. Veitsen kehitti keksijä Charles A. ”Mickey” Finn, joka tuotti sitä yrityksensä Qual-Tecin kanssa satoja tuhansia kappaleita vuodesta 1986 lähtien. Yhdysvaltojen armeijalle tehdyt veitset tunnettaan pienistä eroista huolimatta M9:nä – tai tässä tapauksessa tarkemmin D80:ä – vaikka veitsipajana toimikin välillä muitakin toimijoita, joista tunnetuin lienee Buck Knives.

Materiaali

Veitsi on terästä. Kahva ja tupen kotelointi ovat muovia. Veitsi on käsitelty korroosiota hillitsevällä pinnoitteella. Tämä veitsen versio on täysin musta eli siinä on mustattu terä, sormisuoja ja kahva. Myös kotelo on tumma ja taktisen värinen.

Mitat ja paino

Veitsen täyspituus on 325 mm, terän pituus 194mm japaksuus 5 mm. Painoa astalolle kertyy 913 grammaa.

Muuta

Veitsi on käytössä miehekkään painoinen ja pystyvä. Terä on pitkä ja kaareutuu sopivasti vuolemisen ja karsimisen, ynnä muun sen sellaisen käytön aikana. Sormisuoja on iso ja estää erinomaisesti kaiken sopimattoman luiskahtamisen terän eteen. Kahva on kuvioitu lipsumisen ehkäisemiseksi ja kantokotelossa on oma napitettava remmi veitsen pitämiseksi paikallaan. Pistimen pohjassa on kiinnitysmekanismi, joka yhdessä sormisuojan aukon kanssa mahdollistaa kiinnittämisen esimerkiksi M4 ja M16 -rynnäkkökivääreihin. Kantokotelon nivelistön avulla veistä voi periaatteessa käyttää metallivaijereiden ja verkkojen leikkaamiseen. Sen verran vielä veitsen käytöstä, että mitään kovin urheilullista hakkaamista, polttopuiden pilkkomista tai terän kovaa vääntämistä ei kannata harjoittaa, sillä veitsi ei todennäköisesti kestä istuja tai kovaa vääntöä kovinkaan hyvin.

– Valmistaja 101inc
– Kookas D80 taisteluveitsi
– Mustaterä
– Mukana vihreä komposiittikotelo
– Pistokärki
– Leikkaa metallia
– Sahalaitainen hamara
– Yhteensopiva mm. M4 ja M16 rynnäkkökivääreihin