• Osoite: Hitsaajankatu 13, 00810 Helsinki
  • Puhelin: 010-6173701
  • Myymälän aukioloajat MA - PE klo 12 - 17, kesälauantait 7.8.21 saakka suljettu
  • Tilaa uutiskirje
  • Toimituskulut 6,5€, ILMAINEN toimitus yli 115€ tilauksiin
ALE New27kpl jäljellä

Gerber BG Fire Starter Tulukset

Gerber BG Fire Starter Tulukset, uudenlainen ferrocerium-kipinätikku, Gerberin Bear Grylls -selviytymismallistoa, vesitiivis kahva/kotelo sytykkeitä varten (mukana pieni pumpulinpalanen), selviytymispilli , valmistaja Gerber – USA

Varmista tulentekotarpeet reissuun tällä laadukkaalla tulussetillä! Erikoistarjouksessa niin kauan kuin varastoa riittää!

24,00 €

Gerber BG Fire Starter Tulukset, uudenlainen ferrocerium-kipinätikku, Gerberin Bear Grylls -selviytymismallistoa, selviytymispilli, vesitiivis kahva/kotelo sytykkeitä varten, , valmistaja Gerber – USA

Gerber BG Fire Starter Tulukset

Tulukset ovat huipputärkeä apuväline retkivarustuksessa, kun tulee kylmä ja pitäisi joko lämmitellä itseään tai ruokaa, eikä tulitikut syty tai stenkku pelitä. Silloin otetaan vanhan koulukunnan know-how käyttöön ja aletaan iskemään kipinää! Nämä yksinkertaiset tulukset on kehitetty maineikkaan Bear Grylls -selviytymisekspertin ja entisen SAS-sotilaan kanssa. Kuten Gerberin veitsetkin, nämä tulukset ovat poikkeuksellisen hyvin valmistetut ja varmatoimiset. Tuliraudalla tai veitsen hamaralla ja tällä tikulla saa lyötyä kuumat kipinät sytykkeisiin. Suosittelemme tehokkaaseen sytyttämiseen kunnon raapimisliikettä ja harjoittelua ennen reissua. Jos haluaa tehdä hätätilanteessa nuotion syttymisestä vielä varmempaa, niin tulusten vesitiiviiseen koteloon kannattaa säiliö vähän luonnonmateriaaleja tehokkaampaa sytykettä, kuten steariinilla käsiteltyjä pumpulipalloja.

Materiaali

Synteettisesti tulentekoon luotu ferrocerium-tulusrauta, joka ei kuluta iskimien metallia, vaan palaa vain itse kipinöinä. Vesitiivis säiliö ja grippi ovat kestävää komposiittia.

Paino & mitat

Pituus kiinni 12,2 cm ja painoa 80 grammaa.

Muuta

Gerber Fire Steel on varmatoiminen ja täysin virtaviivaistettu sytytin, jolla saa aikaan tarvittavat kipinät tulentekoon, kunhan itse varautuu tekemään tai tuomaan sytykkeet tullessaan. Kynttilänpalanen ja kuiva pumpuli vedenpitävässä minigrip-pussissa ovat täydelliset kumppanit tuliraudalle. Hätätapauksessa kipinät raavitaan liikenteeseen vaikka irrallista kipinätikkua ja veitsen hamaraa yhteen iskemällä. Itse tikku ei vettä peljää, joten kastuneet tulitikut eivät pilaa sytytysurakkaa. Kannattaa säilyttää myös mukana tulevat itsensä Gryllsin koostamat paperiset selviytymisen alkeet. Ne on hyvä pitää mukana ja kuivana, vaikka hädän hetkellä tarpeellisina sytykkeinä! Käyttöohjeet löytyvät paketin takaa.

Herra itse opettaa tulusten käytöstä tällä näppärällä videolla!

Mitkä ihmeet “tulukset”!?

Tulukset ovat perinteinen tulentekoväline, joihin kuuluu karkku eli tulusrauta ja limsiö eli piikivi tai ukonkiven eli kvartsin kappale, johon karkulla isketään, saaden aikaan kipinöitä, jotka pyydystetään sytykkeeseen.

Kipinä syntyy, kun terästä kovemman piikiven terävä särmä vuolee iskettäessä tulusraudasta pienen lastun, joka iskun seurauksena kuumenee ja palaa. Tulukset tuottavat vain kipinän, joka otetaan taulakäävästä tehtävään ja koivulipeässä käsiteltyyn taulaan tai heinään, joskus saatettiin käyttää myös sytykemateriaalina katajanniinellä täytettyä tuohirullaa.Tuluksia säilytettiin usein sytykkeiden kanssa erityisessä tuluskukkarossa, joka piti ne kuivana. Tulusten toiminnan kannalta on tärkeää, että hiiliteräksinen karkku on karkaistu riittävän, mutta ei liian kovaksi. Nykyään on saatavana erilaisia synteettisiä tuluksia ja yleisemmin magnesium-tuluksia. – Wikipedia

Täältä löydät näppärän vaijerisahan retkelle!

– Valmistaja Gerber, USA
Toimintavarmat tulukset hätätilanteisiin
– Ferrocerium-tanko ja metallinen iskin
– Ranneremmi ja selviytymispilli
– Mukana kirkkaan oranssi hätäpilli
– Yksinkertainen ja toimiva design
– Vesitiivis kotelo sytykkeitä varten
– Sytyttää kuivat lehdet, neulaset, pumpulin ja sahanpurun kädenkäänteessä

Saatat myös pitää...